Wat is Disco Bingo eigenlijk?

Disco Bingo laat zich het best omschrijven als een partyspel waarin iedereen de hoofdrol speelt. Uiteraard is het bingo, dus iedereen ontvangt een bingokaart. Hierop staan geen saaie getallen, maar je favo popsongs. Speel de muziek vanuit de app en hoor je een nummer voorbij komen die op je kaart staat, streep je 'm af. Bij een vol rijtje heb je bingo! Speel door voor de volle kaart!

WIJS EEN IEMAND AAN ALS BINGO MASTER

Wijs één iemand aan als Bingo Master. Hij of zij downloadt de app, waaruit de muziek wordt gespeeld, elk lied voor 30 seconden. Iedereen met dat liedje op zijn kaart, mag die wegstrepen. Bij een vol rijtje heb je 'Disco Bingo'. De Bingo Master controleert de bingo (met hulp van de app) en is het goedgekeurd dan win jij die ronde (leuk om zelf prijsjes te kopen en weg te geven).

 

CARDS OF SHAME

Maar... is de bingo fout, dan moet je één van de hilarische tegenprestaties uitvoeren. Trek een van de 'cards of shame' (of schaamkaarten) Dan moet je misschien zingen, luchtgitaar spelen of één van de andere (en een beetje schaamtevolle) uitvoeringen. Óf je kiest ervoor om de winnaar de tegenprestaties naar keuze in te laten zetten: degene met als eerste een vol rijtje kiest iemand uit die een schaamkaart moet trekken en de tegenprestatie uitvoert. Of je kiest zelf voor een leuke invulling van de 'Cards of Shame'. Als bijv. iedereen tegelijk bingo heeft, moet iedereen een schaamkaart trekken. De leukste uitvoering wint (let op: bij de digitale versies zijn geen schaamkaarten bijgevoegd).

TIP

De 'Cards of Shame' kun je ook inzetten bij dubbele bingo's. Beiden voeren dan de tegenprestatie uit en de andere deelnemers bepalen wie het het beste heeft gedaan. Zo speel je door voor 2 rijtjes, 3 rijtjes en uiteindelijk een volle kaart. Speelduur verschilt, maar gemiddeld zo'n 40 minuten. Dus koppel je telefoon aan je speakers, zet een speellijst op en geef iedereen een bingokaart. Hilarische avonden gegarandeerd!

 

AFSPEELLIJST

We hebben een lijstje met liedjes op YouTube samengesteld om de tegenprestaties te voorzien van toepasselijke muziek.

Ga hiervoor naar: https://www.youtube.com/DiscoBingoTheGame 

 

DISCO BINGO APP

De Disco Bingo App download je in de App Store of de Play Store. Alle spelinstructies zijn te vinden in de app. Kies de editie die je wilt spelen. Volg de instructies en de app speelt 30 seconden van de liedjes af.