DISCO BINGO APP & WEB-APP

Om Disco Bingo te kunnen spelen, heb je muziek nodig. Daarom hebben we een gratis app gemaakt, waarin alle Disco Bingo edities staan met de bijbehorende playlist.

De Disco Bingo App is verkrijgbaar in de App Store (iPhone) of de Play Store (Android). Druk in de app op 'Play' en kies welke game je speelt. Er zijn twee opties om te kiezen. In alle gevallen kies je voor de bovenste variant (als je Game Packs, Game boxes of Digitale Kaarten hebt besteld). Alleen als je The Big Box hebt, kies je voor de onderste variant (waar Big Box bij staat!). Veeg naar links om door alle edities te scrollen. Kies vervolgens de editie die je wilt spelen. De app speelt 30 seconden van de liedjes af.
Klik op de afbeeldingen hieronder om de app te downloaden:

DIGITALE BINGOKAARTEN

Besluit je om Disco Bingo online te spelen met de digitale bingokaarten? Daar hebben wij speciaal een Web-App voor ontwikkeld! Speel de muziek vanuit de Web-App en koppel deze aan een videochat-programma. Wij adviseren om Zoom te gebruiken.
Hoe werkt het? Bestel de digitale bingokaarten van een editie naar keuze. Download de kaarten op een computer. Je krijgt dan een mapje waarin alle kaarten los staan als jpeg-bestanden. Stuur alle deelnemers een bingokaart en een uitnodiging naar de Zoom-meeting (via e-mail of WhatsApp).
Een meeting in Zoom maak je zo aan:
- Maak een account aan op zoom.us
- Maak een meeting aan
- Download de Zoom app
- Installeer de Zoom app
- De meeting opent dan automatisch
- Klik op 'Join with computer audio'
- Start de Disco Bingo Web-App (klik hier: https://disco.bingo)
Tip:
- Bij de meeste browsers hoor je het eerste liedje niet (een automatische functie zodat je niet altijd muziek hoort bij elke webpagina). Voordat je echt gaat beginnen, speel dan eerst een liedje in een willekeurige editie af. Ga daarna terug en kies dan de editie waar je mee gaat spelen.
Tijdens het spel:
- Share screen door op het groene knopje onderaan te klikken (zorg dat 'Share Sound' is aangevinkt). Kies het juiste scherm (van de browser met de Disco Bingo Web-App). Zet tevens je browser op Full Screen zodat alle deelnemers de Web-App goed zien.
Tips voor beter geluid:
- Ga linksonder naar het microfoontje en ga naar 'Audio Settings'. Zet 'Suppress background noise' op 'Low'
- Zorg dat 'Show in-meeting option to enable 'Original Sound'' aanstaat
- Zet de Echo Cancellation uit in de instellingen (Audio > Show in-meeting option to enable 'Original Sound' > Echo cancellation)
Nu kan iedereen de muziek goed horen! Veel speelplezier!
Meer tips? We verwijzen je graag door naar de website van Zoom voor informatie over o.a. het aanmaken van een Zoom-meeting. Als je een andere videochat gebruikt, surf je uiteraard naar de desbetreffende site voor meer info.