Wat is Disco Bingo?

Disco Bingo is gemaakt om saaie feestjes te doorbreken en leuke feestjes nog leuker te maken. Je speelt het met zoveel medespelers als je wilt. Elke editie bevat 25 bingokaarten, dus wil je met meer spelers spelen, dien je een extra editie bij te bestellen.
Disco Bingo Muziekbingo bingokaart
Iedereen krijgt een bingokaart maar geen gewone kaart; op iedere kaart staan bekende songs met de artiest.
Als je de app hebt gedownload, schud je met de digitale bingomolen. Daaruit volgt een liedje die vervolgens automatisch 30 seconden wordt afgespeeld. Iedereen met dat liedje op zijn kaart, mag die wegstrepen. Bij een vol rijtje heb je 'Disco Bingo'. De Bingo Master controleert de bingo (met hulp van de app) en is het goedgekeurd dan win jij die ronde (leuk om zelf prijsjes te kopen en weg te geven).
Maar... is de bingo fout, dan moet je 1 van de hilarische schaamkaarten trekken en de bijbehorende tegenprestatie uitvoeren. Dat kan zingen zijn, luchtgitaar spelen en nog veel meer leuke (en een beetje schaamtevolle) uitvoeringen. Óf je kiest ervoor om de winnaar de schaamkaarten naar keuze in te laten zetten: degene met als eerste een vol rijtje kiest iemand uit die een schaamkaart moet trekken en de tegenprestatie uitvoert. Op het laatst moeten alle verliezers de tegenprestatie uitvoeren: samen verliezen is samen feesten! Of je kiest zelf voor een leuke invulling van de schaamkaarten.
Disco Bingo Schaamkaarten Muziekbingo
We hebben een lijstje met liedjes op YouTube samengesteld om de tegenprestaties te voorzien van toepasselijke muziek. Ga hiervoor naar:
De schaamkaarten kan je ook inzetten bij dubbele bingo's. Beiden voeren dan de tegenprestatie uit en de andere deelnemers bepalen wie het het beste heeft gedaan. Zo speel je door voor 2 rijtjes, 3 rijtjes en uiteindelijk een volle kaart. Speelduur verschilt, maar gemiddeld zo'n 45 minuten. Dus koppel je telefoon aan je speakers, zet een speellijst op en geef iedereen een bingokaart. Hilarische avonden gegarandeerd!
Om Disco Bingo te kunnen spelen, heb je de speciale Disco Bingo App nodig.
De Disco Bingo App download je in de App Store of de Play Store. Alle spelinstructies zijn te vinden in de app. Kies de editie die je wilt spelen. Volg de instructies en de app speelt 30 seconden van de liedjes af.
Klik op de afbeeldingen hieronder: